Kaip paruošti ikrus?

Author:

5 paprasti žingsniai, kaip paruošti ikrus?

Yra daugybė sudėtingų ikrų patiekimo būdų, tačiau svarbiausia juos patiekti šviežius ir kuo paprastesnius. Kai į svečius kviečiate draugus ir siūlote jiems ikrus kaip užkandį prie gėrimų, nereikia vargti gaminant sudėtingus užkandžius. Pripažinkime – jei jūsų svečiai nėra itin pasiturintys (tiksliau, jų tėvai nėra pasiturintys), jie nepabaigs net mažos lėkštės raviolų su ikrais viduryje ar keptos menkės su mažu indeliu ikrų ant viršaus. Tai paprasčiausiai nepraktiška neformaliam susitikimui. Kaip paruošti ikrus? Nepaisant to, yra daugybė būdų, kaip galite padaryti ikrų patirtį įsimintiną ir skanią, nesugaišdami valandų valandas pasiruošimui. Taigi pateikiame 5 paprastus šio subtilaus ir brangaus delikateso paruošimo žingsnius:

Kaip paruošti ikrus?

Patikrinkite galiojimo datą

Tai svarbiausias žingsnis, nes ikrai labai greitai genda. Galiojimo data priklauso nuo ikrų rūšies; eršketų ikrų galiojimo laikas yra maždaug 2 savaitės nuo ikrų supakavimo, o lašišų ikrų – maždaug 10 dienų. Daugelis ikrų pardavėjų taiko klaidinančias ženklinimo strategijas, todėl turite atidžiai patikrinti pakuotę. Jei ikrai geri ir švieži, jie kvepės žuvimi ir sūriai. Jei ikrai kvepia rūgščiai, jie nėra švieži ir jų nereikėtų pirkti ar patiekti. Jei ikrus perkate internetu, turite įsitikinti, kad jie parduodami švieži, su gera galiojimo data. Galite paprašyti jų atsiųsti laboratorinių tyrimų rezultatus. Tai svarbu, nes laboratoriniai rezultatai parodo, koks druskos kiekis yra ikrų sudėtyje, ir jūs galite būti tikri, kad ikrai yra aukštos kokybės.

Gaukite geriausius patiekalus iš ikrų

Žmonės yra labai vizualūs, todėl pasirūpinkite, kad gautumėte geriausius patiekalus. Kad pateikimas būtų paprastas, bet elegantiškas, naudokite nedidelį dubenėlį, į kurį tilptų maždaug 1-2 šaukštai ikrų. Internete galite rasti daug gražių ir nebrangių ikrų indelių. Jei ikrus patiekite mažame dubenėlyje, būtinai po dubenėliu pakiškite servetėlę, kad neišsipiltų. Kaip paruošti ikrus? Jei naudojate lėkštę, galite naudoti nedidelį popieriaus gabalėlį, kad lėkštė nebūtų sutepta.

Kaip paruošti ikrus?

Atšildykite ikrus

Tai priklauso nuo patiekiamų ikrų rūšies. Eršketų ikrus prieš patiekiant reikėtų visiškai atšildyti, kitaip jų tekstūra bus kieta ir nemaloni. Lašišų ikrų nereikėtų atšildyti, bet laikyti vėsiai. Kaip paruošti ikrus? Jei naudojate šaldytus ikrus, atšildykite juos šaldytuve per naktį. Niekada neatšildykite ikrų kambario temperatūroje, nes tai juos sugadins.

Nulupkite ikrus (jei reikia)

Kai kurių rūšių ikrai, pavyzdžiui, Oscietra ir amerikietiški ikrai, jau yra nulupti, o kitus, pavyzdžiui, lašišų ikrus ir eršketų ikrus, reikėtų nulupti prieš patiekiant. Jei patiekiami lašišų ikrai, kiaušinių lupti nereikia. Kaip paruošti ikrus? Tačiau jei patiekiami eršketų ikrai, kiaušinius nulupti reikia. Jei patiekiami žuvų ikrai, pavyzdžiui, lašišų ir upėtakių ikrai, kiaušinių lupti nebūtina.

Patiekite iš karto

Ikrai blogai išsilaiko, todėl svarbu juos patiekti kuo greičiau po atšildymo. Jei juos patiekite su blynais ar krekeriais, galite juos palaikyti orkaitėje ant mažos ugnies, kad išliktų šilti. Jei lašišos ar eršketų ikrus patiekite atskirai, ikrus sudėkite į nedidelį dubenėlį ir įdėkite į didesnį dubenį su smulkintu ledu. Taip ikrai išliks švieži apie 30 minučių. Ikrus laikykite šaldytuve, kad pailgėtų jų galiojimo laikas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *