9 geriausi kokteiliai, kuriuos namuose pasigaminsite greičiau nei per 5 minutes
Kai kalbama apie kokteilius, dauguma žmonių mano, kad jų reikia eiti į brangų barą. Negalima gauti padoraus kokteilio neišleidus 12 dolerių vienam gėrimui, tiesa? Na, ne visai taip. Nes tiesa ta, kad yra daugybė paprastų kokteilių receptų, kuriuos galite pasigaminti namuose daug pigiau, nei manote. Kaip pasidaryti kokteilį? Tai nereiškia, kad retkarčiais neverta išeiti į miestą ir išgerti kokteilio. Tai tik reiškia, kad jei norite sumažinti savo išlaidas ir kartu sutaupyti šiek tiek pinigų, kokteilių gamyba namuose yra puikus būdas tai padaryti. Daugeliu atvejų jų gamyba namuose užtrunka mažiau nei penkias minutes, todėl tai yra vienas paprasčiausių gėrimų, kuriuos galima pasigaminti, kai pas jus atvyksta svečių arba tiesiog norite ko nors kitokio sau be jokio vargo. Pateikiame 9 mėgstamiausius namuose gaminamų kokteilių receptus:
Long Island Iced Tea
“Long Island Iced Tea” yra vienas populiariausių kokteilių. Tačiau kadangi jį labai lengva pagaminti ir jis turi labai stipraus gėrimo reputaciją, šio gėrimo dažnai nepamatysite prabangiuose kokteilių baruose. Taip yra todėl, kad barmenai nori, kad už jų gėrimus mokėtumėte daug pinigų. Maža to, “Long Island Iced Tea” yra puikus būdas greitai ką nors išblaivinti, todėl jie labai lengvai jį gamina, kad galėtų kuo mažiau pastangų jus išblaivinti. Tačiau jei “Long Island Iced Tea” gaminate namuose, viso to galite išvengti. Ją galite pasigaminti tokią stiprią ar silpną, kokią tik norite, ir vienu metu galite pasigaminti daug jos, kad turėtumėte daug gėrimų, kuriais galėtumėte pasidalyti su draugais.
Dark and Stormy
Kokteilis “Dark and Stormy” yra puikus pasirinkimas, jei mėgstate viskio skonį, bet nesate pernelyg saldžių kokteilių gerbėjas. Nors daugelis viskio gėrimų dažnai būna sudėtingi, šis yra labai paprastas. Viskas, ko reikia jam pagaminti, yra imbierinis alus, kurio butelis paprastai kainuoja mažiau nei 2 dolerius, ir šiek tiek viskio. Galite naudoti bet kokį, kokį tik norite, bet mes rekomenduojame gerą tamsų romą. Kaip pasidaryti kokteilį? Abu ingredientai kartu suteikia gėrimui labai stiprų imbiero skonį, kuris puikiai dera su viskio dūminiu aromatu. O gamindami jį namuose galite dėti tiek imbiero, kiek norite, todėl jis puikiai tinka žmonėms, kurie nemėgsta per daug imbiero gėrime.
Moscow Mule
Maskvos mula yra vienas iš lengviausiai paruošiamų kokteilių, be to, jis yra vienas iš skaniausių. Maskvos mula – tai paprastas degtinės, laimo sulčių ir imbierinio alaus derinys. Tai puikus pasirinkimas, jei rengiate vakarėlį ir norite kokteiliams naudoti kelis skirtingus ingredientus, kad žmonės galėtų paragauti kelių skirtingų dalykų. Be to, labai lengva pagaminti didelį kiekį “Moscow Mules”, o tai reiškia, kad turėsite daug gėrimų ir nereikės sugaišti daug laiko juos gaminant. Vienintelis trūkumas yra tas, kad pasibaigus vakarėliui teks daug plauti.
Džinas su toniku
Jei mėgstate džiną, tikriausiai svarstėte, kaip juo geriausiai mėgautis. Galite gerti jį su ledukais, bet kartais tai šiek tiek per stiprus gėrimas. Galite gerti ir su gazuoto vandens gėrimu, bet kartais norisi, kad jis būtų šiek tiek “atsipalaidavęs”. Įveskite džiną su toniku. Klasikinis būdas gerti G&T – sumaišyti jį su tonizuojančiu vandeniu, trupučiu laimo ir ledu. Tačiau kartais norisi kažko įdomesnio. Gamindami džiną su toniku namuose, galite eksperimentuoti su įvairiais skoniais ir sužinoti, kas jums labiausiai tinka. Eksperimentuokite su skirtingais tonikais arba į gėrimą įmaišykite įvairių vaisių ar žolelių.
Bloody Mary
Jei esate “Bloody Mary” gerbėjas, žinote, kad tai vienas iš labiausiai pritaikomų gėrimų. Į jį galite dėti beveik visko, ką tik sugalvojate, ir jis tikriausiai bus puikaus skonio. Tačiau jei nenorite rizikuoti gaminti gėrimo su per daug ingredientų arba jei tiesiog nežinote, ko pridėti, štai keletas pasiūlymų: Kaip ir “Moscow Mule”, galite eksperimentuoti su įvairių prekės ženklų “Bloody Mary” mišiniu, kad pamatytumėte, kuris jums labiausiai patinka. Tačiau taip pat rekomenduojame išbandyti skirtingų rūšių degtinę ir į gėrimą įdėti įvairių priedų, pavyzdžiui, šoninės gabalėlį, saliero stiebą ar marinuotą daržovę.
Apatinės lentynos Negroni
Negroni yra klasikinis itališko stiliaus kokteilis, gaminamas iš vienodų dalių džino, saldaus vermuto ir Campari. Jis neįprastas, nes jo sudėtyje yra kartaus likerio, kuris dažnai naudojamas kaip modifikatorius kituose kokteiliuose. Negroni yra labai įdomus gėrimas ir puikiai tinka pokalbiams, nes beveik niekas jo dar nėra bandęs. Kaip pasidaryti kokteilį? Gamindami jį namuose, galite rinktis prastesnės kokybės džiną ir vermutą ir vis tiek gausite puikų gėrimą. Tačiau rekomenduojame netaupyti “Campari”. Galite išbandyti įvairių prekės ženklų, kad pamatytumėte, kas jums labiausiai patinka.
Šampano kokteilis su Maraschino gabalėliais
Šampano kokteilis – tai šampano ir pasaldinto vaisių sirupo mišinys. Tai elegantiškas gėrimas, kuriuo galima mėgautis bet kokia ypatinga proga. Tačiau daugelis žmonių nežino, kaip jį pasigaminti, arba nenori gaminti savo sirupo nuo nulio. Jei tai panašu į jus, apsvarstykite galimybę nusipirkti maraschino vyšnių sirupo. Jį lengva rasti maisto prekių parduotuvėse ir jis yra lygiai toks pat, kaip ir gaminant savo sirupą, tik su daug mažiau darbo. Gaminant šampano kokteilius, svarbu pirmiausia atšaldyti šampaną. Tai suteikia gėrimui malonų, atšaldytą skonį, tačiau jo per daug nesušvelnina.
Flamingo taurė su plaukiojančiu prosecco
Jei kada nors norėjote gerti šampaną prabangioje taurėje, bet nenorite mokėti už tikrą šampaną, galite pasigaminti flamingo taurę su plaukiojančiu prosecco. Šiam gėrimui reikės aukštos, skaidrios, plastikinės šampano fleitos. Tokią fleitą už maždaug 2 dolerius galite nusipirkti bet kurioje vakarėlių reikmenų parduotuvėje. Paimkite citrinos arba apelsino griežinėlį ir įmeskite jį į taurės dugną. Tada pripildykite stiklinę prosecco. Būkite atsargūs, kad neperpildytumėte stiklinės ir nesusidarytumėte netvarkos. Kaip pasidaryti kokteilį? Kai viskas bus paruošta, galite ilgu žiebtuvėliu uždegti citrinos griežinėlį. Liepsnojantis apelsinas lėtai degs lašas po lašo, kol atsidurs ant “Prosecco”. Kai liepsna užges, ji paliks žymę ant Prosecco ir padarys gražų flamingo formos ženklą.