Kaip pasigaminti puikius kukurūzus naudojant šiuos 3 paprastus žingsnius
Kukurūzai puikiai suderina saldumą, ląstelieną ir maistingumą. Tai vienas sveikiausių maisto produktų ir tinka daugelio žmonių dietoms. Jei mėgstate gaminti, tikriausiai girdėjote žmones sakant, kad kukurūzai yra originalus maistas. Taip yra todėl, kad vienoje kukurūzų varpoje daugiau nei pusę jos vertės sudaro krakmolas. Dėl didelės krakmolo koncentracijos kukurūzai idealiai tinka daugeliui patiekalų gaminti. Kaip iškepti popkornus? Tiesą sakant, tai toks puikus maistinių angliavandenių šaltinis, kad dažnai vadinamas “universaliu maistu”. Kukurūzų skonis ir tekstūra skiriasi priklausomai nuo jų auginimo vietos. Tačiau beveik visų rūšių kukurūzai yra saldūs ir purūs. Norėdami kuo geriau išnaudoti šiuos universalius grūdus, skaitykite toliau ir sužinokite, kaip pasigaminti puikius kukurūzus, atlikdami šiuos 3 paprastus veiksmus:
Pažinkite savo kukurūzus
Kai kurios kukurūzų veislės yra maistingesnės už kitas. Įsitikinkite, kad žinote, kokios veislės kukurūzai užauginti, kad galėtumėte iš jų gauti kuo daugiau naudos. Maistingųjų medžiagų turtingi kukurūzai suteiks jums daugiau energijos ir suteiks stipresnį energijos užtaisą. Norėdami pažinti savo kukurūzus, galite: – pasirinkti tinkamą kukurūzų rūšį – atkreipti dėmesį į kukurūzus su rudomis dėmėmis ir riebiais grūdais – rinkti savo varpas ir išbandyti įvairias jų rūšis – Išbandykite savo ausis valgydami skirtingų rūšių kukurūzus – Palyginkite šviežių ir konservuotų kukurūzų skonį ir tekstūrą – Sužinokite daugiau apie kukurūzų naudą sveikatai
Pasirinkite tinkamą kukurūzų rūšį
Pirmas žingsnis gaminant puikius kukurūzus – pažinti savo kukurūzus. Taip yra todėl, kad kukurūzų auginimo būdas turi įtakos maistinių medžiagų kiekiui juose. Kaip iškepti popkornus? Jei kukurūzus perkate prekybos centruose, jie paprastai būna apdoroti. Perdirbtų kukurūzų kokybė yra labai prasta, todėl jie gali būti netinkamas pasirinkimas jūsų receptui. Vietoj to rinkitės šviežius kukurūzus nuo skiltelių. Pasirinkta veislė priklausys nuo to, kaip planuojate ją naudoti.
Skonį suteikite prieskoniais
Prieskoniai gali patiekalui suteikti saldumo, bet taip pat veikia kaip virškinimo priemonė. Skirtingus prieskonius reikėtų rinktis atsižvelgiant į gaminamo patiekalo tipą. Pavyzdžiui, imbieras vieniems žmonėms yra veiksminga virškinimo priemonė, o kitiems turi priešingą poveikį dėl stipraus imbiero skonio. Nemažai indiškų ir Pietryčių Azijos patiekalų gaminami su kalendra ir ciberžole. Šie du prieskoniai puikiai dera tarpusavyje ir gali suteikti kukurūzams gaivaus, kitokio skonio.
Ir perdirbti, ir švieži kukurūzai turi savo vietą
Jei kepate kukurūzų blynus, kukurūzų duoną ar kukurūzų bandeles, geriausia rinktis šviežius kukurūzus. Kaip iškepti popkornus? Šviežių kukurūzų saldumas atsveria rūgštumą, kurį suteikia ruginiai ir kvietiniai miltai, paprastai naudojami šiems patiekalams gaminti. Kita vertus, jei gaminate kukurūzų troškinį, kukurūzų plovą ar kukurūzų pyragėlius, turėtumėte rinktis apdorotus kukurūzus. Šios rūšies kukurūzai yra pagardinti prieskoniais ir paruošti valgyti.
Mėlynieji kukurūzai, baltieji kukurūzai ir avižos taip pat puikiai tinka pusryčiams
Jei esate rytinis žmogus, turėtumėte išbandyti mėlynuosius kukurūzus, baltuosius kukurūzus ir avižas. Kaip iškepti popkornus? Mėlynieji kukurūzai yra paveldima veislė, kuri yra saldesnė už baltuosius kukurūzus. Baltieji kukurūzai yra labiausiai paplitusi kukurūzų rūšis, iš jų gaminami kukurūzų miltai arba kukurūzų skonio kepiniai. Avižos – tai lengvai virškinamos ir naudingos natūralios skaidulinės medžiagos.
Kaip iškepti popkornus?
Kukurūzų spalva, skonis ir tekstūra gali skirtis priklausomai nuo jų auginimo vietos. Kukurūzų maistingumas taip pat gali skirtis priklausomai nuo naudojamos kukurūzų rūšies. Tačiau beveik visos kukurūzų rūšys yra maistingos, lengvai virškinamos ir gali būti naudojamos daugelyje receptų. Kaip iškepti popkornus? Juose taip pat yra mažai kalorijų ir riebalų. Nesvarbu, ar mėgstate gaminti, ar ne, yra tikimybė, kad nustebsite sužinoję, kiek skanių, maistingų ir pigių ingredientų turite savo virtuvėje!