Kaip prižiūreti remontantines avietes?

Author:

Kaip prižiūrėti reontantines avietes

Reontantinės avietės – tai į avietę panašus krūmas. Tai reiškia, kad jie turi spyglių, todėl puikiai tinka gyvatvorėms ar vėjovartoms. Be to, jos užaugina dideles tamsiai raudonų arba juodų uogų kekes, kurios patraukliai papuoš jūsų sodą. Tiesą sakant, reontantinės avietės yra tokios populiarios, kad augalas perauga ir daugeliu atvejų išstumia kitus naudingus augalus toje vietovėje. Kaip prižiūreti remontantines avietes? Taigi kaip neleisti, kad reontantinės avietės užvaldytų jūsų sklypą? Yra keletas būdų, kaip prižiūrėti šios rūšies krūmus: Sodo reontantinių aviečių gyvatvorės – sodinkite gyvatvorės eiles su reontantinėmis avietėmis, nes tai padės kontroliuoti piktžolių augimą ir palaikyti gyvatvorės išvaizdą. Augindami mažesnius krūmus arčiau vienas kito, taip pat išvengsite per didelio jų susitelkimo. Jei norite daugiau informacijos apie reontantinių aviečių priežiūrą, skaitykite mūsų straipsnį Reontantinių aviečių priežiūra – ką daryti ir ko nedaryti . Kenkėjų ir ligų problemos – prieš sodindami reontantines avietes patikrinkite, ar jūsų sode nėra vabzdžių, ligų ar kenkėjų. Jei yra kokių nors problemų, prieš sodindami dar kartą, imkitės priemonių prieš jas: sutvarkykite esamą dirvožemį, nugenėkite nepageidaujamas šakas ir užtikrinkite, kad dirvožemis būtų gerai nusausintas.

Pasirinkimas ir vieta – pasirinkite reontantinę aviečių veislę

Jei sodinate didelį sodą, nedidelį vynuogyną ar nedidelę gyvatvorę, galbūt norėsite kartu pasodinti įvairių rūšių augalų. Tai idealu daryti, jei norite, kad skirtingų rūšių maisto produktai gautų naudos iš bendrų augalų maistingųjų medžiagų. Jei sodinate nedidelį sklypą, galbūt norėsite pasodinti augalų rūšį, kuri naudinga tik mažuose soduose arba aplink namą. Kaip prižiūreti remontantines avietes? Kartu sodindami įvairių rūšių augalus taip pat suteiksite savo sklypui spalvingesnę išvaizdą ir pagerinsite dirvožemio derlingumą. Jei sodinate didelį sklypą, skirtingų rūšių augalų sodinimas padės pagerinti dirvožemio struktūrą, todėl augalai galės “ištraukti” daugiau azoto iš oro į dirvožemį.

Kaip prižiūreti remontantines avietes?
Kaip prižiūreti remontantines avietes?

Skirtingų tipų sodai – pasirinkite kraštovaizdžio vietą

Priklausomai nuo sklypo dydžio ir nuo to, kokio tipo sodą turite, sodinti įvairius augalus kartu gali būti nebūtina. Jei sodinate nedidelį sklypą, gali pakakti pasirinkti tik vienos ar dviejų rūšių augalus, kad užtikrintumėte subalansuotą mitybą. Jei sodinate didelį sodą, gali prireikti įvairių augalų, kad užtikrintumėte subalansuotą mitybą ir augalams, ir dirvožemiui. Kartu sodindami įvairių rūšių augalus, taip pat pagerinsite dirvožemio struktūrą, todėl augalai galės “ištraukti” daugiau azoto iš oro į dirvožemį. Kartu sodindami įvairių rūšių medžius (ypač tuos, kurių viršūnės plačios ir plokščios) dažniau tręšite dirvožemį. Pasirinktos medžių rūšys taip pat priklausys nuo jūsų tikslo pagerinti dirvožemio derlingumą ir nuo to, kokį kiekį medžių trąšų norite naudoti.

Mulčiavimas susmulkinta žieve arba kompostu be žievės

Susmulkintos žievės mulčias – tai sudeginta arba suirusi organinė medžiaga (OM), kurią skaido vabzdžiai, paukščiai ir sliekai. Įrodyta, kad jis labai efektyviai apsaugo nuo piktžolių ir kontroliuoja dirvožemio temperatūrą. Dar vienas OM mulčio privalumas yra tas, kad jis padeda sulaikyti vandenį ir taip apsaugo dirvožemį nuo erozijos. Kompostas be žievės – tai susmulkintos organinės medžiagos, pavyzdžiui, lapai, žievė, nupjauta žolė ir kt. Įrodyta, kad jis dar veiksmingiau nei OM mulčias apsaugo nuo piktžolių, kontroliuoja dirvožemio temperatūrą ir sulaiko vandenį. Kaip prižiūreti remontantines avietes? Dar vienas komposto be žievės privalumas yra tas, kad jis lengvai skyla, todėl azotas ir kitos maistinės medžiagos patenka atgal į dirvožemį. Kaip ir dauguma dalykų gyvenime, tobulas mulčias jūsų sklypui nei gimsta, nei sukuriamas. Puikiai tinka įvairus mulčias – nuo šviežių bananų lapų iki senų skardinių. Jei norite būti išradingi, galite pabandyti panaudoti net seną kartoninę dėžę!

Šaligatviai, kurių reikia vengti auginant reontantines avietes

Augindami reontantines avietes, turėtumėte pasirinkti gerai drenuotą, mažai derlingą ir netoli vandens esančią vietą. Šie reikalavimai reiškia, kad daugumoje sodų geriau tiks mažesnis sodinimo plotas. Jei turite didelius sodus, galbūt verta pasistengti sodinti mažesniame sklype, kad sumažintumėte derliui reikalingą plotą. Jei turite tik nedidelį sodą, galite apsvarstyti galimybę kartu sodinti įvairių rūšių augalus, kad jų mityba būtų subalansuota.

Pasirūpinkite, kad sode būtų tinkama temperatūra

Kad būtų galima užauginti vaisius, augalas turi turėti galimybę augti ir vystyti savo struktūrą, nesušalti ir nesudegti. Ideali temperatūra reontantinėms avietėms auginti yra 15-25 °C (59-82 °F). Realybėje daugelyje sodų vidutinę vegetacijos sezono temperatūrą sudaro 18-30 °C (64-86 °F). Žiemos mėnesiais sode bus žemesnė temperatūra, todėl būkite pasiruošę, kad vaisių derlius sumažės.

Kaip prižiūreti remontantines avietes?

Kai kalbama apie reontantines avietes, jums reikės stebėti piktžoles ir mėgautis šou, kol galite. Augalas yra labai ištvermingas, gali užaugti iki 10 m aukščio ir turi labai patrauklių raudonų uogų. Idealus augalas jūsų sode turėtų būti gerai įsišaknijęs, nupurkštas nuo elnių ir augalų ir gerai laistomas. Kaip prižiūreti remontantines avietes? Parinkite vietą, kurioje būtų daug saulės ir puri, gerai molinga dirva. Sodinkite jį nedideliame sode arba gyvatvorėje, palikdami tarp augalų erdvės, kad gerai tekėtų oras. Jei būsite atsargūs, galite neleisti, kad reontantinės avietės užvaldytų jūsų sodą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *