Kaip virti skaidria šaltiena?

Author:

Kaip teisingai paruošti švarius šaltus gabalėlius – nuo atraižų iki tobulo rezultato!

Žinote tą jausmą, kai būnant maisto prekių parduotuvėje ir matant lentynoje neskaldytą kalakutieną, bet yra tik vienas dalykas – reikia pirkti? Žinote tą jausmą, kai esate maisto prekių parduotuvėje ir matote lentynoje gulintį neskaldytos mėsos kalakutą, bet už jį yra tik vienas dalykas – turite pirkti? Kaip virti skaidria šaltiena? Tai nėra lengva. Tiesą sakant, tai turbūt vienas sunkiausių dalykų, susijusių su buvimu mėsos valgytoju. Kai kuriems žmonėms tai yra esminė jų mitybos dalis. Tačiau daugeliui iš mūsų, kad mėsa mums būtų tinkama, reikia tam tikrų pakeitimų ir pakaitų. Galvokite apie mėsą kaip apie dar vieną baltymų šaltinį. Iš tikrųjų, palyginti su kitais šaltiniais, pavyzdžiui, pieno produktais ar ankštinėmis daržovėmis, mėsoje yra daug baltymų ir mažai angliavandenių. Mėsa taip pat turi daugybę privalumų, be to, joje natūraliai yra daug baltymų. Nuo sveikos smegenų veiklos palaikymo iki raudonųjų kraujo kūnelių skaičiaus didinimo , yra daugybė priežasčių, kodėl naudinga valgyti mėsą.

Kaip virti skaidria šaltiena?
Kaip virti skaidria šaltiena?

Kas yra malta mėsa?

Paprasčiau tariant, malta mėsa yra smulkiai sumalta arba susmulkinta jautiena arba ėriena. Maisto prekių parduotuvėje galite rasti įvairių maltos mėsos variantų: Tai labiausiai paplitusi maltos mėsos forma. Paprastai ji parduodama nesupakuota, aliejuje arba sriubose. Trupiniai – trupiniai yra maži mėsos gabalėliai, kurie buvo suspausti, patiesti arba suformuoti. Jų galima rasti parduotuvės šaldytuvų skyriuje. Rūgštynės – tai mažiausi mėsos gabalėliai, kuriuos galima rasti. Jie yra per maži, kad juos būtų galima priskirti prie trupinių ar kumpių, tačiau jie gaminami iš maltos mėsos.

Kaip padaryti keletą paprastų pakeitimų, kad sumažintumėte didelį riebalų, natrio ir cholesterolio kiekį

Akivaizdžiausias pokytis, kurį galite padaryti, kad sumažintumėte natrio kiekį maiste, yra rinktis produktus su sumažintu natrio kiekiu, kai tik įmanoma. Vienoje mėsos porcijoje yra maždaug 1/4 arbatinio šaukštelio natrio, o skardinėje gazuoto gėrimo yra 2/3 šio kiekio. Vien tai gali būti labai svarbu mažinant kraujospūdį ir širdies ligų riziką. Mažinti riebalų kiekį maiste yra dar viena svarbi natrio kiekio mažinimo dalis. Sumažinus natrio kiekį maiste, mažiau nei anksčiau riebalų liks kitiems gyvūnams. Kaip virti skaidria šaltiena? Tai reiškia, kad gyvūnai suėda mažiau mėsos ir gali gaminti mažiau kraujospūdžio, susijusio su padidėjusiu streso lygiu. Tačiau didžiausias pokytis, kurį galite padaryti, kad sumažintumėte natrio kiekį maiste, yra rinktis liesą, o ne riebią mėsą. Riebioje mėsoje yra daug kalorijų ir riebalų, todėl dėl jos gali padidėti kraujospūdis. Kita vertus, liesoje mėsoje yra labai mažai sočiųjų riebalų, todėl ji nekenkia širdžiai.

Kodėl svarbu pirkti liesą mėsą

Liesa mėsa yra maistingesnė už riebią. Ji turi mažiau kalorijų ir yra lengviau virškinama. Be to, tai reiškia, kad daugiau mėsos gali panaudoti gyvūnas, todėl jos nereikia atiduoti gyvuliams maistui. Pirkti liesą mėsą turi daug privalumų. Mėsoje, kuri yra 90 % liesa ar mažiau, yra tik 8 % viso jautienos kepsnio kalorijų ir tik 3 % kiaulienos kotleto kalorijų. Tai reiškia, kad 90 % liesame kepsnyje yra tik 26 % jautienos kepsnio ir tik 5 % kiaulienos kotleto natrio.

Įvairios liesos mėsos rūšys

Yra daug liesos mėsos rūšių. Galima rinktis iš šių variantų: Kaip virti skaidria šaltiena? Tai yra liesiausias kepsnys. Protein Power – tai idealus pasirinkimas tiems, kurie nori auginti raumenis ir kartu sveikai maitintis. Liesa malta jautiena – liesoje maltoje jautienoje yra mažai natrio ir angliavandenių. Lean Tenderloin (liesa nugarinė) – Lean Tenderloin (liesa nugarinė) yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pigesnės South Beach kepsnio versijos.

Maltos jautienos nauda

Maltos jautienos sudėtyje yra daug gerų dalykų, nepridedant daug kalorijų. Ją labai lengva pagaminti ir galite naudoti įvairiuose patiekaluose, pvz: Jautienos kepiniai daržovių troškinys Kopūstų sriuba Kiaulienos patiekalai Bulvių košė Čili

Maltos jautienos trūkumai

Tiesa, kad perkant liesą mėsą yra daug privalumų, tačiau perkant maltą mėsą taip pat yra dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį. Kai kurie iš dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį, yra šie: Kaip virti skaidria šaltiena? Prieinamumas – jūsų pasirinkta rūšis priklausys nuo to, kaip dažnai ją pirksite. Jei mėsą perkate retai, galbūt norėsite rinktis mažiausio natrio kiekio versijas. Tačiau jei dažnai perkate mėsą ir norite išsaugoti sveikatą, tuomet rinktis didžiausią natrio kiekį turintį variantą nėra tinkamas pasirinkimas. Kaina – maltos mėsos kaina priklauso nuo veislės, gyvulio svorio ir parduotuvės rinkodaros strategijos. Už 12 uncijų skardinę maltos jautienos galite tikėtis sumokėti nuo 1,50 iki 3,00 JAV dolerių. Įvertinimas – kai kuriose parduotuvėse bus įvertinta perkamos mėsos kokybė. Tai daroma siekiant padėti jums išsirinkti geriausią įmanomą mėsos rūšį ir nėra susiję su kaina.

Orkaitėje kepta meksikietiška jautiena su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzų salsa

Šis patiekalas yra puikus pavyzdys, kaip mėsą padaryti drėgną ir skanią. Orkaitėje keptoje mėsoje dėl kepimo proceso beveik visada yra mažai natrio. Dėl meksikietiškų prieskonių ir prieskoninių žolelių orkaitėje kepta mėsa taip pat pasižymi sodriu skoniu. Vienas geriausių meksikietiškos jautienos patiekalų yra tai, kad ją galima naudoti daugelyje patiekalų, pvz: Įdarytos paprikos Kiaušiniai Meksikoje Quesadillas Chapati Įdaryti avokadai su grietinėlės sūriu ir laiškiniais česnakais

Keptas saldžiai aštrus šoninės kepsnys su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzų salsa

Tai puikus patiekalas, kuriuo galima sunaudoti likusį kepsnį ar kiaulienos kotletus. Jį taip pat lengva pagaminti ir jame gausu baltymų. Vienas geriausių šio patiekalo privalumų yra tai, kad jis yra sotus, tačiau nėra sunkus ir nesukelia alkio jausmo. Vienoje kepto saldžiai aštraus bekono kepsnio su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzų salsa porcijoje yra: Kalorijos – 530 – Riebalų – 28 %. – Sotieji riebalai – 8% – Cholesterolio kiekis – 47% – Natrio kiekis – 0% – Angliavandeniai – 0% – skaidulinės medžiagos – 0% – Cukrus – 0% – Vitaminas A – 0% – Vitaminas B – 0% – Vitaminas C – 0% – Kalcis – 2% – Geležis – 9%

Kaip virti skaidria šaltiena?

Jei norite numesti svorio arba išlaikyti raumenų masę, svarbu baltymų vartoti kiekvieno valgymo metu. Dauguma žmonių, norinčių numesti svorio, nevartoja pakankamai baltymų. Geriausias būdas tai padaryti – pridėti šiek tiek baltymų kiekvieno valgymo metu. Vienas geriausių būdų tai padaryti – vartoti liesą mėsą. Kaip virti skaidria šaltiena? Ji ne tik padeda ilgiau jaustis sotiems, bet ir padeda organizmui išlikti stipriam ir lanksčiam. Jei mėgstate mėsą, jums tikrai patiks šis straipsnis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *