Kaip stiprinti makšties raumenis?

Author:

10 priežasčių, kodėl turėtumėte atlikti intymias raumenų treniruotes

Apie intymias raumenų treniruotes gali būti nedrąsu kalbėti, tačiau tai vienas geriausių būdų gauti daugiau naudos iš treniruotės ir sumažinti traumų riziką. Intymūs raumenys palaiko jūsų kūno struktūras ir apima dubens, vidinės šlaunų dalies ir sėdmenų raumenis. Gerindami šių sričių darbingumą ir stiprumą, tiesiogiai paveiksite ir kitas savo kūno vietas. Kaip stiprinti makšties raumenis? Numatoma intymių raumenų treniruočių nauda: geresnė pusiausvyra, laikysena, geresni sportiniai rezultatai, traumų prevencija arba jų mažinimas ir streso mažinimas.

Kaip stiprinti makšties raumenis?

Pusiausvyra ir laikysena

Jūsų laikysena yra netiesioginis jūsų raumenų stiprumo rodiklis. Jei jūsų raumenys silpni, jūsų laikysena natūraliai bus prasta. Intymios raumenų treniruotės gali padėti pagerinti jūsų laikyseną ir pusiausvyrą, nes šių raumenų dažnai nepastebime.

Sporto rezultatai

Nesvarbu, ar treniruojatės kitam maratonui, ar tiesiog norite palaikyti formą, intymių raumenų stiprinimo nauda akivaizdi. Pagrindinių raumenų stabilizavimas yra vienas geriausių būdų išvengti traumų ir pagerinti sportinius rezultatus. Taip pat turėtumėte žinoti, kad stiprinant šiuos raumenis gali padidėti jūsų sportiniai rezultatai. Jei esate bėgikas, galėsite efektyviau perduoti energiją iš kojų likusiai kūno daliai. Kaip stiprinti makšties raumenis? Jei esate sportininkas, galėsite efektyviau naudoti kojas judesiuose, o tai lems geresnius rezultatus.

Traumų prevencija ir mažinimas

Be pirmiau išvardytų privalumų, kalbant apie jėgos treniruotes, dažnai pamirštami ir intymūs raumenys. Stiprindami intymiuosius raumenis netiesiogiai pagerinsite bendrą kūno jėgą. Tai padės išvengti traumų ir sumažins traumų riziką ateityje. Jūsų intymūs raumenys yra atsakingi už bendros viso kūno įtampos reguliavimą. Todėl juos stiprindami mažinsite bendrą kūno įtampą ir sumažinsite traumų riziką.

Streso mažinimas

Svarbu nepamiršti, kad visi šie privalumai yra ne tik fiziniai. Jūsų intymūs raumenys yra susiję su pagrindiniais raumenimis. Šerdies raumenys – tai jūsų kūno raumenys, atsakingi už liemens stabilizavimą. Nors šerdies raumenų stiprinimas svarbus jūsų laikysenai, jis taip pat svarbus streso mažinimui. Turėtumėte įsitikinti, kad daugiausia dėmesio skiriate ne tik savo šerdies raumenims. Kaip stiprinti makšties raumenis? Geriausių rezultatų pasieksite stiprindami visą dubens dugną, naudodami pratimus, skirtus būtent intymiesiems raumenims.

Kaip atlikti intymių raumenų treniruotę (IMT)

Pirmas žingsnis atliekant IMT yra nustatyti savo problemines sritis. Skirtingi žmonės turi skirtingas problemines sritis, todėl norėdami išsiaiškinti, kokios jos yra, turėsite išbandyti save. Palaikydami savo pagrindinius raumenis, galite padėti pagerinti laikyseną. Laikyseną taip pat galima pagerinti stiprinant dubens dugną ir vidinę šlaunų pusę. Geriausias būdas tai padaryti – naudojant kamuolį atlikti pratimus, skirtus šioms sritims. Gulėdami ant kamuolio galėsite įjungti dubens dugno ir vidinius šlaunų raumenis. Kamuolį taip pat galite naudoti šerdies pratimams, kurie sustiprins jūsų šerdies raumenis.

Dalykai, kurių reikia nepamiršti atliekant IMT

Pradėdami užsiimti IMT visada turėtumėte pradėti nuo mažo intensyvumo pratimų. Kadangi treniruojate šerdies raumenis, visada turėtumėte stengtis išlaikyti neutralią stuburo padėtį. Jei jaučiate nugaros skausmus, prieš atlikdami pratimus kreipkitės į kineziterapeutą. Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į savo laikyseną. Jei neįtrauksite pagrindinių raumenų, tai turės neigiamos įtakos jūsų laikysenai.

Kaip stiprinti makšties raumenis?

Geriausi judesiai intymiesiems raumenims

Suspausti pritūpimai – Suspausti pritūpimai yra puikus būdas sustiprinti šerdies raumenis, taip pat intymiuosius raumenis. Pradėkite stovėdami taip, kad kojos būtų pečių plotyje. Pritūpkite, kol keliai bus 90 laipsnių kampu. Būdami tokioje padėtyje, suspauskite kelius, tarsi bandytumėte juos suglausti. Tada atsistokite atgal. Atlikdami šį pratimą suspauskite visus raumenis, kad įsitikintumėte, jog įtraukėte pagrindinius raumenis. Kamuolio slydimas sienele – Kaip stiprinti makšties raumenis? Pradėkite nuo kamuolio pastatymo prie sienos. Tada statykite kojas prie sienos, kelius laikykite šiek tiek sulenktus, kad kamuolys būtų tarp kojų. Paspauskite kamuolį žemyn, slysdami kojomis link sienos, tarsi bandytumėte vaikščioti kojomis į sieną. Kamuolio šliaužimas sienele puikiai stiprina šerdies raumenis, taip pat intymiuosius raumenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *