Kaip išsirinkti gera arbūzą?

Author:

Viskas apie arbūzo pasirinkimą ir svarbiausius elementus

Gerai žinome tai, kad vasaros sezonas yra tiesiog neįsivaizduojamos be vienos itin populiarios uogos. Tai arbūzas. Puikiai suvokiame, kad karštą dieną niekas geriau atgaivinti tiesiog negali. Dėl saldžios, tačiau itin vandeningos struktūros, jis yra itin mėgiamas ne tik vaikų, tačiau ir suaugusiųjų. Puikiai suvokiame tai, kad tuomet mus neramina klausimas, kaip išsirinkti gerą arbūzą? Be jokios abejonės, suprantame tai, kad “įlysti” į jo vidų yra tiesiog neįmanoma. Žinoma, kartais yra parduodami arbūzai, kurie yra pjaustyti ketvirčiais ar bent jau padalinti į dvi dalis. Tačiau, tai tikrai nereiškia, kad pats pasirinkimas bus kur kas lengvesnis. Drąsiai galima teigti, kad tokiu metu galima pabandyti išanalizuoti jo struktūrą. Tarkime, matysime ar jame itin gausu sėklų. Jei arbūzo vidaus struktūra yra lygi ir bizgi, vientisa, tikėtina, kad jis bus labai sultingas, tačiau kiek kietas ir vargiai saldus. Kitu atveju, jeigu struktūra yra kiek labiau korėta, matosi tarsi krakmolingos sankaupos, galima manyti, kad arbūzas turėtų būti labai saldus. Tačiau, kartais šie faktai pasitvirtina, tačiau, tikrai nenorime teigti, kad 100 proc. Kiekvienu atveju gali būti išimčių. Puikiai suprantame tai, kad kaip išsirinkti gerą arbūzą gali padėti ir jo išoriniai bruožai.

Kaip išsirinkti gera arbūzą?

Tarkime, jei švelniai pabeldus į arbūzą girdisi duslus garsas, tikėtina, kad jis bus itin vandeningas ir saldus. Tačiau, jei beldžiant garsas yra kiek aukštesnio lygio, tikėtina, kad toks atbūzas bus vandeningos, bet ne saldus. O jo struktūra gali būti tuščiavidurė, dominuoti daug sėklų. O tokiu atveju, valgyti arbūzą tikrai nėra labai malonu. Žinoma, tokia uoga gali būti patiekiama labai išradingai. Tarkime, švenčių progomis yra patiekiami raižyti arbūzai, arbūzų kubeliai ant iešmelių, trikampėliai ant pagaliukų ir pan. Galime sugalvoti pačių įvairiausių būdų, kaip valgyti arbūzą mums yra malonu ir patogu. 

Kaip išsirinkti gera arbūzą?

Kiek kainuoja geras arbūzas?

Tuomet, kai svarstome kaip išsirinkti gerą arbūzą negalime ne pagalvoti ir apie jo kainą. Puikiai suvokiame tai, kad sezono pradžioje ji yra pakankamai aukšta ir gali siekti apie 2 eu už kg ar net kiek daugiau. Tačiau, sezonui įsibėgėjus, kaina kaip mat sumažėja. Tokiu metu, arbūzas kainuoja vos apie 0,50 ct už kg. Tad, galime jo valgyti į valias. Tačiau būkite atsargūs! Arbūzas yra itin kaloringas ir jame daug cukraus, Didelis jo kiekis gali pakenkti sveikatai. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *