KOKIO VANDENS MAIŠYTUVO REIKIA VIRTUVĖJE?

Author:

Vandens maišytuvai intensyviausiai būna naudojami virtuvėje, nes jų nuolat prireikia, kai norime išplauti indus, prieš maisto ruošimą kruopščiai nusiplauti rankas, nuplauti daržoves, vaisius ir kitus maisto produktus. Virtuvėje naudojami arba prie sienos, arba prie plautuvės montuojami vandens maišytuvai. Nepamirškite, įvertinti to, ar vandens maišytuvas savo išvaizda nepagadins bendro virtuvės interjero.

Kokie virtuvės vandens maišytuvai yra paklausiausi šiomis dienomis?

Patys populiariausi šiuo metu yra tie vandens maišytuvai, kurie montuojami į plautuvę su viena skyle ir turi vieną rankenėlę, kuri leidžia be jokio vargo patogiai nustatyti jums reikiamą vandens temperatūrą. Taip pat yra pasirenkami tie vandens maišytuvai, ant kurių nesikaupia kalkių ir kitokios nuosėdos. O šia savybe pasižymi tie įrenginiai, kurių korpusas yra pagamintas iš nerūdijančio plieno arba chromuotas. Kita vertus, chromu dengti vandens maišytuvai yra jautrūs valymui, tad geriau vengti juos valyti aštriomis cheminėmis priemonėmis, kurios nepritaikytos tokiems paviršiams. Chromuotą vandens maišytuvų paviršių kuo puikiausiai galima nuvalyti ir švelniai pamuilinta skepetaite. Tiek chromuoto, tiek matinio nerūdijančio plieno maišytuvų fizinės savybės yra panašios, todėl prieš pasirenkant kurį nors vieną iš šių prietaisų, verta pasikonsultuoti su parduotuvės konsultantais.

Koks būna geriausias atstumo tarp vandens maišytuvo ir plautuvės santykis?

Nuo atstumo tarp vandens maišytuvo ir plautuvės dugno labai daug priklauso vandens taškymosi į šonus lygis. Be to, būtina atsižvelgti ir į tai, ar bus patogu po čiaupu pakišti didesnį katilą ar kitokį indą. Kita vertus, nieko gero nebūna ir tada, jei čiaupas yra iškilęs aukštai virš plautuvės., nes tada plaunant indus taškosi plačiai į visas puses. Todėl prieš pirkdami virtuvei vandens maišytuvą, būkite apskaičiavę turimų virtuvės indų dydžius ir jiems tinkamą plautuvės gilumo dydį.

Jei leidžiant vandenį jis taškosi į šonus, galima pamėginti sureguliuoti vandens slėgį, arba pakeisti vandens vėsintuvą. Pats geriausias pasirinkimas yra tas, kai vandens maišytuvo vėdintuvas būna įtaisytas kuo aukščiau. Jeigu jums reikia gauti išsamesnę informaciją apie virtuvei skirtus vandens maišytuvus ir jų įsigijimo galimybės, ją rasite interneto svetainėje: https://www.iris.lt/tag/vandens-maisytuvai-virtuvei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *