Kaip užsiregistruoti vakcinacijai Vilniuje?

Author:

Kaip užsiregistruoti skiepams Vilniuje – paprasta!

Jums tereikia atlikti šiuos paprastus veiksmus: Skiepijimas yra būtina blogybė, tačiau jį reikia atlikti saugiai ir atsakingai. Deja, ne visi tai supranta. Pastaraisiais mėnesiais daug kalbama apie vakcinų keliamą pavojų. Apie tai, kaip jos siejamos su autizmu ir kaip dėl jų potencialiai galite susirgti akių pūsleline ”zoster”. Vakcinos yra prieštaringai vertinama tema, ypač tokioje šalyje kaip Lietuva, kuri neseniai įvedė privalomus skiepų reikalavimus moksleiviams, taip siekdama sumažinti skiepais išvengiamų ligų, tokių kaip tymai ir kiaulytė, atvejų skaičių. Kaip užsiregistruoti vakcinacijai Vilniuje? Įvesdamos privalomo skiepijimo įstatymus, šalys dažnai sulaukia neigiamo atgarsio iš susirūpinusių tėvų, kurie nenori, kad jų vaikas mokytųsi klasėje su neskiepytais bendraklasiais. Vietos sveikatos departamentas taip pat tikriausiai turės tam tikrų abejonių (ypač jei gyvenate kaimo vietovėje), todėl svarbu, kad prieš registruodamiesi į darželį ar pirmąją klasę tiksliai suprastumėte, kokie yra jūsų registracijos įsipareigojimai. Štai keletas žingsnių, kurie mums buvo naudingi registruojant dukrą į pirmąją klasę praėjusiais metais:

Atidžiai rinkitės skiepus

Yra įvairių skiepų, kuriais galima apsaugoti vaikus nuo įvairių ligų. Norėdami apsaugoti vaiką nuo žalingų ar mirtinų ligų, turėsite parinkti vaikui tinkamus skiepus. Geras informacijos šaltinis yra vakcinų informacijos puslapiai gamintojo interneto svetainėje. Yra kelių rūšių vakcinų, ir kiekvienai jų nustatytas skirtingas rekomenduojamas skiepijimo amžius. Taip pat norėsite peržiūrėti informacijos apie vakcinas puslapį apie themlab virusą. Kai kurios vakcinos skiriamos kaip skiepų serija per tam tikrą laikotarpį. Kitos skiriamos kaip viena injekcija. Rekomenduojamas skiepų grafikas gali skirtis priklausomai nuo vakcinos tipo, tačiau paprastai rekomenduojama vaiką skiepyti nuo kelių skirtingų ligų vienu metu.

Kaip užsiregistruoti vakcinacijai Vilniuje?
Kaip užsiregistruoti vakcinacijai Vilniuje?

Praneškite savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėjui

Jūsų pediatras yra geriausias asmuo, galintis nustatyti, kokiomis vakcinomis turėtų būti skiepijamas jūsų vaikas. Kaip užsiregistruoti vakcinacijai Vilniuje? Pasikalbėkite su gydytoju apie būtinybę skiepyti bet kuria iš toliau išvardytų vakcinų arba visomis šiomis vakcinomis. – DTaP (difterijos, stabligės ir kokliušo) – Hib (Hibella) – MMR ( tymų, kiaulytės ir raudonukės) – ŽPV (genitalijų karpų viruso) – Varicella (vėjaraupių virusinės infekcijos) Taip pat turėsite pranešti gydytojui, jei planuojate atlikti kokią nors didelę operaciją arba turite kokių nors sveikatos sutrikimų, dėl kurių galite būti jautresni tam tikroms ligoms.

Būkite atviri ir sąžiningi

Svarbu būti atviriems ir sąžiningiems su gydytoju apie savo vaiko sveikatos istoriją. Jei nesate 100 % tikri, kad žinote tikslią ligos ar būklės priežastį, geriau pasisaugoti, nei gailėtis. Kaip užsiregistruoti vakcinacijai Vilniuje? Gydytojas galės ištaisyti bet kokią jūsų klaidingą informaciją, taip pat galės padėti planuoti galimas komplikacijas, kurios gali kilti dėl susilpnėjusios imuninės sistemos. Jei sergate infekcija arba turite sveikatos sutrikimų, dėl kurių gali prireikti specialios vakcinos, praneškite apie tai gydytojui.

Leiskite savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėjui padėti jums planuoti

Jūsų sveikatos priežiūros paslaugų teikėjas bus geriausias asmuo, galintis padėti jums suplanuoti pirmąjį vaiko skiepų ciklą. Aptarkite su gydytoju, kokias vakcinas ir kada turėtų gauti jūsų vaikas. Geriausia, jei sveikatos priežiūros paslaugų teikėjas paaiškins jums vaiko skiepų grafiką. Aptarkite su gydytoju, kaip jis norėtų, kad pasiruoštumėte vaiko skiepijimui. Pavyzdžiui, dėl sveikatos būklės jūsų vaikas gali gauti mažesnę kai kurių vakcinų dozę arba jūsų vaikui gali tekti likti namuose per pirmąjį skiepijimo ciklą. Jūsų sveikatos priežiūros paslaugų teikėjas padės jums suplanuoti šiuos scenarijus.

Nepriimkite į pirmą klasę, kol nesibaigė protrūkis

Norėsite likti namuose per pirmąjį vaiko skiepijimo ciklą, kad išvengtumėte bet kokio tokių ligų, kaip tymai, kiaulytė ir raudonukė, perdavimo. Geriausia būtų suplanuoti vaiko pirmąjį skiepijimo etapą savaitgalį prieš jam išvykstant į darželį, tačiau tai nėra būtina. Tai, kad aktyviai nedalyvaujate vaiko skiepijimuose, nereiškia, kad jie nekelia pavojaus. Ne visi, kurie nelanko mokyklos, gali saugiai gauti daugybę vakcinų. Svarbu, kad tai suprastumėte ir pasirūpintumėte, kad prieš pirmąją dieną mokykloje jūsų vaikas būtų paskiepytas.

Kaip užsiregistruoti vakcinacijai Vilniuje?

Svarbu pažymėti, kad yra daugybė veiksmų, kurių galite imtis, kad užtikrintumėte, jog jūsų vaikas yra saugus nuo skiepų. Įsitikinkite, kad jūs ir jūsų vaiko gydytojas aptarėte visus pirmiau išvardytus ir kitus dalykus, kad įsitikintumėte, jog jūsų vaikas yra kuo saugesnis nuo skiepų. Kaip užsiregistruoti vakcinacijai Vilniuje? Kai jums viskas bus aišku dėl skiepų poreikio ir tvarkaraščio, galite nueiti pas gydytoją ir pranešti jam apie tai. Būtinai praneškite jiems, jei turite kokių nors abejonių dėl savo vaiko skiepų grafiko, taip pat apie bet kokius klausimus, kurie jums gali kilti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *