Ar Paysera mato antstoliai?

Author:

Ar Paysera mato antstoliai? – Ko tikėtis vykstant į Peru?

Keliaujant į kitą šalį pravartu susipažinti su vietos papročiais ir įstatymais. Tai padės jums išvengti galimų problemų ir sutaupyti laiko bei pinigų nereikalingam vėlavimui ir mokesčiams. Taip pat pravartu žinoti, ko galima tikėtis iš pareigūnų. Ką reikia žinoti, jei atvykstate iš kitos šalies ir dėl sulaikymo ar suėmimo oro uoste ar kituose oficialiuose įvažiavimo punktuose turite tęsti kelionę? Skaitykite toliau ir sužinokite daugiau informacijos apie paysera arba antstolius. Galite nustebti, kiek daug antstoliai yra panašūs į kitus žmones: Ar Paysera mato antstoliai? Daugelis užsienio piliečių išvyksta į užsienį dirbti, bet gali grįžti namo be įspėjimo. Kai kurie gali grįžti, jei gali įrodyti, kad ten turi šeimą, tačiau ne visos šalys tai leidžia. Taigi kai kuriais atvejais užsieniečiams, vykstantiems į užsienį dirbti, gali tekti ten pasilikti, kol bus gautas imigracijos leidimas. Paprastai prieš užsieniečiui vėl išvykstant iš šalies reikia teismo nutarties. O išvykęs iš šalies, jis negali grįžti, kol jo byla nebus išspręsta (kai kuriais atvejais už tai gresia baudos). Tačiau ką daryti, kai jis grįžta? Ar jis neturėtų būti laikomas namuose?

Ar Paysera mato antstoliai?
Ar Paysera mato antstoliai?

Kas yra antstoliai?

Teismo antstoliai yra pareigūnai, kurie atstovauja Peru vyriausybei ir veikia kaip visuomenės teisiniai atstovai bylose, kuriose pagal įstatymą reikalaujama užstato. Kečujų kalba jie taip pat vadinami “rechai”. Antstoliai nėra “privatūs” antstoliai, pavyzdžiui, dirbantys žemės savininkams – jie yra valstybės tarnybos dalis. Jie yra valstybės tarnautojai, kurių darbas – vykdyti įstatymus.

Kada pasirodys antstoliai?

Antstoliai paprastai pasirodo asmens, kuris buvo sulaikytas arba kuriam buvo nurodyta išvykti iš šalies, prašymu. Jei tuo metu nėra pagrindo jiems atvykti, jie visada gali parašyti, kad tai praneštų. Ar Paysera mato antstoliai? Jei asmuo yra suimtas arba sulaikytas, antstolis tikriausiai apsilankys sulaikymo vietoje, kad išsiaiškintų, ar sulaikytas asmuo gali būti paleistas už užstatą. Jei sulaikytas asmuo negali būti paleistas už užstatą, antstolis nurodys asmeniui išvykti iš šalies ir parašys “polvo del rechai” (antstolio vėją), kad pažymėtų teisėtą asmens išsiuntimą. Jei sulaikytas asmuo neišvyksta iš šalies, kaip nurodyta, antstolis gali surašyti “arresto” ir laikyti asmenį sulaikytą tol, kol bus priimtas sprendimas dėl asmens tinkamumo paleidimui. Jei antstolis pageidauja, jis gali priimti nutartį “rechai prohibición” (antstolio draudimas), kuri reiškia, kad asmuo niekada negali grįžti į Peru.

Ar Paysera mato antstoliai?
Ar Paysera mato antstoliai?

Kaip atsisakyti antstolio?

Nors neprivalote duoti leidimo įeiti į jūsų namus, nepatogu manyti, kad duodate leidimą atsitiktiniam nepažįstamam asmeniui įeiti į jūsų namus ir išieškoti mokesčius. Būtent šiuo atveju naudinga atsisakyti antstolio: jei policija arba antstolis beldžiasi į jūsų duris, pasakykite “įeikite”, bet vis tiek atsisakykite atidaryti duris. Ar Paysera mato antstoliai? Tai taip pat taikoma, jei kas nors pažeidžia taisyklę ar įstatymus, su kuriais nesutinkate (pavyzdžiui, draudžiančius imti kyšius). Taip pat galite skambinti į policiją, jei įtariate, kad padarytas nusikaltimas.

Ko tikėtis iš antstolių?

Kasdienis gyvenimas mažame kaime ar dideliame mieste gali labai skirtis nuo gyvenimo darbininkų ūkyje ar kalnakasių miestelyje. Kaime dažnai galima pamatyti tą patį pareigūną, kuris lankosi ir rinkdamas mokesčius, ir įteikdamas teismo nutartis – jis gali būti vadinamas “bustelo”. Skirtumai paprastai būna nežymūs, bet gali būti reikšmingi. Pavyzdžiui, “bustelo” gali apsilankyti jūsų namuose, kad įteiktų teismo nutartį, tačiau “rechai” greičiausiai įsilaužtų į vidų ir pradėtų inventorizuoti jūsų turtą. Ar Paysera mato antstoliai? Kai kuriais atvejais “rechai” taip pat gali nurodyti sumokėti baudą, kuri nėra susijusi su tuo, ką darėte pareigūno apsilankymo metu.

Perimdami reikalus į savo rankas – Ar Paysera mato antstoliai?

Jei situacija tampa nevaldoma ir bijote būti sulaikytas, suimtas ar mokėti baudą, galite imtis reikalų į savo rankas. Jei esate mažame kaime ar mieste ir situacija tampa nevaldoma, visada galite iškviesti policiją arba antstolį. Jei esate kaimo vietovėje arba kalnuose ir situacija tampa nevaldoma, visada galite paskambinti “bustelo” arba bet kuriam kitam pareigūnui, kuriuo pasitikite. Tačiau jei esate skurdžioje šalyje, pavyzdžiui, Peru, ir neturite į ką kreiptis pagalbos, visada galite paskambinti “bustelo”. Jie yra tikri žmonių advokatai.

Ar Paysera mato antstoliai?

Teismo antstoliai dažnai pasirodo mažuose Pietų Amerikos kaimuose ir miestuose. Tačiau jie ne visada yra “geri” antstoliai. Kai kuriais atvejais jie yra paprasti lupikautojai, kurie nori iš jūsų paimti pinigų, kad išlaisvintų jus iš kalėjimo arba sumokėtų baudą. Ar Paysera mato antstoliai? Jei susidūrėte su “bustelo” ar kitu pareigūnu mažame kaime ar mieste, turėtumėte atsisakyti su jais kalbėtis ir paduoti “bustelo” į teismą. Jei esate kaimo vietovėje arba kalnuose ir situacija tampa nevaldoma, visada galite paskambinti “bustelo” arba kitam pareigūnui, kuriuo pasitikite. Tačiau jei esate tokioje skurdžioje šalyje kaip Peru ir neturite į ką kreiptis pagalbos, visada galite paskambinti “bustelo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *