Per kiek laiko antstoliai grąžina pinigus

Author:

Kaip atgauti pinigus iš antstolio?

Teismo antstoliai iš esmės yra privatūs skolų išieškotojai, dirbantys vyriausybei, teismams ir kitoms įstaigoms, kad išieškotų nesumokėtas skolas. Šie agentai gali turėti arešto teisę, tačiau jie nėra aukščiau įstatymo. Apskritai antstolis yra trečiosios šalies atstovas, kurį kas nors gali pasamdyti, kad jis užtikrintų sutarties arba proceso, vadinamo “vykdymu”, vykdymą teisme. Paprastai tai reiškia teismo sprendimo išieškojimą iš kito asmens ar įmonės, kuri neįvykdė tam tikro įsipareigojimo pagal sutartį ar teisinę prievolę. Tačiau yra daug žmonių, kurie baiminasi būti patraukti antstolio atsakomybėn dėl to, ką apie juos yra girdėję. Antstoliai dažnai vaizduojami kaip negailestingi galvažudžiai, kurie energingai ir ryžtingai imsis jūsų persekioti, jei laiku nesugebėsite sumokėti sąskaitos ar automobilio paskolos. Per kiek laiko antstoliai grąžina pinigus. Tiesa nėra tokia dramatiška…

Per kiek laiko antstoliai grąžina pinigus

Ką daro antstolis?

Antstolis yra trečiosios šalies atstovas, kurį kas nors gali pasamdyti, kad jis užtikrintų sutarties vykdymą arba procesą, vadinamą “vykdymu” teisme. Paprastai tai reiškia teismo sprendimo išieškojimą iš kito asmens ar įmonės, neįvykdžiusios sutartyje ar teisinėje prievolėje numatyto įsipareigojimo. Paprastai teismas išduoda vykdomąjį raštą skolai išieškoti. Vykdymą vykdo šerifas, kuris turi teisę areštuoti jūsų turtą. Jei nesumokate pinigų, šerifas gali parduoti jūsų turtą, kad išieškotų išlaidas. Jei gyvenate nuomojamame būste, šerifas taip pat gali jus iškeldinti. Jei nesumokate teismo sprendimo, teismas gali išduoti vykdomąjį raštą, suteikiantį teisę antstoliui išieškoti skolą bet kokiomis priemonėmis. Tai gali apimti jūsų automobilio paėmimą, banko sąskaitos areštą arba būsto paėmimą.

Antstolių ir išieškojimo agentūra

Antstolis ir išieškojimo agentas nėra tas pats. Antstolis yra asmuo, kuris užtikrina, kad teismo sprendimai būtų vykdomi, išieškodamas iš skolininko turtą arba jį areštuodamas. Išieškojimo agentą samdo kreditorius, kad jis išieškotų skolą iš skolininko. Skirtumas tarp išieškotojo ir antstolio yra tas, kad pirmasis yra įmonės vardu dirbantis agentas, siekiantis išieškoti skolą, o antrasis – teismo vardu dirbantis agentas, siekiantis išieškoti skolą. Teismo antstoliai yra teismo įgalioti atvykti į jūsų namus ir paimti jūsų daiktus. Jie taip pat gali įsilaužti į jūsų automobilį, kad paimtų automobilio registracijos liudijimą, o kartais gali įsilaužti į jūsų namus ir paimti jūsų daiktus. Kita vertus, išieškotojas tokių įgaliojimų neturi. Tačiau jis gali būti labai bauginantis ir naudoti gąsdinimo taktiką, kad priverstų jus sumokėti skolą, kurios galbūt net nesate skolingi. Per kiek laiko antstoliai grąžina pinigus. Būkite atsargūs bendraudami su skolų išieškojimo agentu; įsitikinkite, kad žinote savo teises.

Ką turi teisę daryti antstolis?

Kai antstolis siunčiamas į jūsų namus, jis negali tiesiog įsilaužti ir paimti visko, kas, jo manymu, jums priklauso. Kai teismas suteikia antstoliui leidimą areštuoti jūsų daiktus, jis privalo laikytis griežtų taisyklių. – Jis gali paimti tik tuos daiktus, kurie yra išvardyti pranešime apie vykdymą. – Jis privalo suteikti jums galimybę išpirkti savo daiktus. – Jis negali paimti jūsų automobilio. – Jis turi palikti pakankamai pinigų jūsų banko sąskaitoje būtiniausioms sąskaitoms apmokėti. – Jis negali įsilaužti į jūsų namus be teismo nutarties. Jei manote, kad antstolis pažeidė kurią nors iš šių taisyklių, galite atgauti savo daiktus. Tačiau turėsite įrodyti, kad daiktai priklauso jums ir kad antstolis neturėjo teisės jų paimti.

Antstolio piktnaudžiavimas

Piktnaudžiavimas antstoliu – tai agresyvaus skolų išieškojimo forma, kai antstolis viršija savo teisinius įgaliojimus, grasindamas paimti skolininkui nepriklausantį turtą arba paimdamas turtą, dėl kurio iš tikrųjų nėra galiojančio teismo sprendimo skolininko atžvilgiu. Daugelis žmonių, kurie nukentėjo nuo skolų išieškotojų, nukentėjo nuo antstolio piktnaudžiavimo. Jei tapote tokio piktnaudžiavimo auka, turėtumėte kreiptis į FTC arba savo valstijos generalinį prokurorą. Antstolių piktnaudžiavimas yra neteisėtas ir jūs turite teisę imtis veiksmų. Norėdami apsisaugoti nuo antstolio piktnaudžiavimo, įsitikinkite, kad tiksliai žinote, už ką ir kada turi būti sumokėta skola. Jei nesate tikri, paskambinkite į bendrovę ir paprašykite, kad jums atsiųstų raštišką pranešimą apie tai, kiek esate skolingi ir kada turi būti sumokėta.

Per kiek laiko antstoliai grąžina pinigus

Blogiausia antstolio rūšis

Pats blogiausias antstolis yra tas, kuris jums grasina. Antstolis neturi teisės grasinti jums ar jūsų šeimai arba niokoti jūsų turto. Jei antstolis padarė bet kurį iš šių dalykų, galite kreiptis pagalbos. Galite paskambinti į Federalinę prekybos komisiją telefonu 1-877-FTC-HELP (1-877-382-4357) arba į savo valstijos generalinę prokuratūrą. Taip pat galite paduoti antstolį į teismą, prašydami priteisti pinigų kaip kompensaciją už jo piktnaudžiavimą. Pats blogiausias antstolis yra tas, kuris neatsako už savo veiksmus. Kad apsaugotumėte save ir savo turtą, turėtumėte žinoti savo teises bendraujant su antstoliu.

Kaip apsisaugoti nuo antstolių?

Yra keletas pagrindinių dalykų, kuriuos galite padaryti, kad apsisaugotumėte nuo nemalonumų su antstoliu. Pirmiausia įsitikinkite, kad turite tvirtą mokėjimo planą, pagal kurį grąžinsite bet kokią skolą, kurią esate skolingi. Mokėjimus turėtumėte sekti taip pat kruopščiai, kaip ir savo išlaidas maistui ir nuomai. Įsitikinkite, kad registruojate visus savo mokėjimus, ir stebėkite, ar nedidėja mokesčiai. Per kiek laiko antstoliai grąžina pinigus. Visų pirma, sužinoję, kad turite grąžinti skolą, pasirūpinkite, kad nepraleistumėte mokėjimo termino. Būkite atsargūs bendraudami su skolų išieškotojais ir įsitikinkite, kad žinote savo teises. Niekada neperduokite skolų išieškotojui pinigų, kol neįsitikinote, kad iš tikrųjų esate skolingi. Jei abejojate, turėtumėte susisiekti su kreditoriumi ir paklausti, ar skola yra jūsų. Jei nežinote, kaip elgtis, galite kreiptis į advokatą. Advokatas gali padėti jums orientuotis teisiniame procese ir gali padėti suprasti jūsų teises.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *