Dygliuotos žieminės padangos

Author:

Ką reikia žinoti prieš perkant dygliuotas žiemines padangas?

Dygliuotos žieminės padangos skirtos važiuoti tokiomis kelio sąlygomis, kuriomis negali važiuoti kitos transporto priemonės, pvz., standartinės universalios padangos. Net ant sniego ir ledo standartinė padanga praranda sukibimą daug greičiau nei dygliuota padanga. Taip yra todėl, kad standartinė padanga pagaminta iš gumos, kuri reaguoja į lauko temperatūrą: įšilus ji plečiasi, o atvėsus – traukiasi (prisiminkite vasarą). Dygliuotos žieminės padangos pagamintos iš medžiagų, kurios taip nereaguoja. Vietoj to, esant žemai temperatūrai, jos išlieka fiksuotos ir prireikus surakina ratus. Dygliuotos žieminės padangos.  Pirmą kartą pirkdami dygliuotas žiemines padangas, prieš įsigydami turėtumėte apie jas žinoti keletą dalykų. Geros naujienos: Žinant, kokius klausimus užduoti ir į ką atkreipti dėmesį, rasti puikų dygliuotų žieminių padangų komplektą už prieinamą kainą nėra taip sunku, kaip manote.

Kas yra dygliuotos žieminės padangos?

Dygliuotos žieminės padangos – tai žieminės padangos su dygliais. Tai reiškia, kad gumos mišinys yra dygliuotas mažais metaliniais strypeliais, kurie padeda sukibti su keliu apledėjusiu ar apsnigtu keliu. Dygliuotos žieminės padangos sukurtos taip, kad ilgiau tarnautų, kai lauke šalta. Žiemą, kai lauke paprastai būna šalta, kelyje būna mažiau žmonių. Tai reiškia, kad keliai dažnai būna padengti sniegu ir ledu arba tik ledo plėvele. Dygliuotos padangos yra skirtos veikti tokiomis sąlygomis. Tokio tipo padangos skiriasi nuo žieminių padangų, kurios dygliuotos tik tam, kad galėtų važiuoti ant ledo ar sniego. Tokios padangos vadinamos visureigėmis padangomis.

Kam naudojamos dygliuotos padangos?

Dygliuotos žieminės padangos skirtos važiuoti snieguotais ir apledėjusiais keliais žiemą. Pagrindinė priežastis yra ta, kad dauguma transporto priemonių (lengvųjų automobilių, sunkvežimių, furgonų) neturi žieminių padangų. Sniegas, šlapdriba ir ledas yra slidūs. Dėl jų kelias tampa slidus. Dėl jų vairavimas tampa pavojingesnis. Dygliuotos padangos skirtos ratams užblokuoti, kad jie neslystų. Be to, jos yra storesnės už įprastas padangas, kad būtų geresnis sukibimas.

Dygliuotos žieminės padangos
Dygliuotos žieminės padangos

Dygliuotos padangos – kam jų reikia?

Įprastos padangos pagamintos iš gumos. Kai lauke karšta, guma išbrinksta. Kai lauke šalta, guma susitraukia. Dėl to padanga praranda sukibimą su keliu. Žiemą, kai keliai padengti ledu ir sniegu, vairuoti gali būti pavojinga. Dygliuotų žieminių padangų gumos mišinys labai skiriasi. Jų medžiaga nesiplečia ir nesitraukia esant žemai ar aukštai temperatūrai. Dygliuotos žieminės padangos. Tai reiškia, kad važiuojant žiemą automobilio guma taip pat nepraranda sukibimo su keliu.

Tinkamos dygliuotos žieminės padangos pasirinkimas

Vienas iš dalykų, apie kuriuos turėtumėte pagalvoti prieš pirkdami dygliuotas žiemines padangas, yra jums reikalingos dygliuotos padangos tipas. Yra du pagrindiniai dygliuotų žieminių padangų tipai: “dygliuotos” ir “dygliuotos su grioveliais”. Dygliukai – tai aštrūs metaliniai smaigaliai. Jie veikia kaip vinys. Jie įsirėžia į kelią ir padeda išlaikyti sukibimą su keliu. “Dygliukai su grioveliais” – tai aštrūs metaliniai smaigaliai, tarp kurių yra nedidelis kanalas. Šis kanalas padeda nukreipti vandenį, o tai taip pat padeda sukibti su keliu. Padangos su dygliuotais dygliais paprastai gaminamos iš kietesnio gumos mišinio. Dėl to jos gali būti brangesnės ir sunkiau taisomos. Paprastai jos skirtos važiuoti keliais, kurių danga yra kietesnė, purvinesnė, o ne tik ledo ir sniego sluoksnis.

Dyglių nusidėvėjimo mechanizmas ir kaip ilgiau išlaikyti naujas padangas

Tikriausiai matėte vaizdo įrašų ir skaitėte straipsnių, kuriuose kalbama apie tai, kaip dygliukai dėvisi ir kad dyglių padangoje negalima laikyti ilgiau nei tam tikrą laiką. Jie visiškai teisūs. Dygliai susidėvi. Jos susidėvi, nes jų metalas rūdija. Kad naujos dygliuotos žieminės padangos nesusidėvėtų per greitai, reikia sukti padangas. Padangos sukimas reiškia, kad padangą reikia judinti ratu. Taip padangos vienos pusės guma tampa minkštesnė, o kitos pusės – kietesnė, todėl jos dėvisi tolygiai. Žiemines padangas taip pat turėtumėte sukti kas antrą žiemą. Taip ratlankio guma per daug nenusidėvės.

Dygliuotos žieminės padangos

Dabar, kai žinote daugiau apie tai, kas sudaro dygliuotas žiemines padangas, galite išsirinkti tobulas žiemines padangas pagal savo poreikius. Pirmą kartą pirkdami dygliuotas žiemines padangas, prieš jas įsigydami turėtumėte žinoti keletą dalykų. Dygliuotos žieminės padangos. Geros naujienos: Žinant, kokius klausimus užduoti ir į ką atkreipti dėmesį, rasti puikų dygliuotų žieminių padangų komplektą už prieinamą kainą nėra taip sunku, kaip manote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *