More
    HomeBendriAce baliklis kaip naudoti?

    Ace baliklis kaip naudoti?

    Kaip naudoti “Ace” baliklį – pagrindinis vadovas

    “Ace Bleach” yra veiksmingas ir lengvai išmokstamas būdas pašalinti kvapą minimaliomis pastangomis. Jis taip pat vadinamas rūgpieniu, kurį išsamiau aptarsiu toliau. Dažniausiai “Ace Bleach” naudojamas raugintai duonai kepti. Ace baliklis kaip naudoti? Raugintos duonos kepimas – tai praktika, kai patys gaminate savo raugą nuo nulio, o ne perkate jį iš kepyklos ar parduotuvėje pirktų mišinių. Taip elgiantis galima gauti sudėtingesnę, turtingesnę ir putojančią raugo kultūrą, iš kurios kepama graži ir skani raugo duona. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip patiems pasigaminti rūgpienio užkandį ir kaip naudoti “Ace” baliklį, kad po to jį išvalytumėte.

    Ace baliklis kaip naudoti?
    Ace baliklis kaip naudoti?

    Kas yra “Ace Bleach”?

    Iš savo patirties žinau, kad raugintos duonos kepimas yra geriausias būdas pasigaminti raugintos duonos. Tai iš tikrųjų lengviau nei gaminti parduotuvėje pirktą duoną, o galutinis produktas dar skanesnis. Šis straipsnis skirtas tiems, kurie nori patys pasigaminti raugo, bet nėra visiškai tikri, kaip tai padaryti. Šis vadovas padės paaiškinti procesą ir parodys, kaip pasigaminti savo raugą. Yra daugybė skirtingų rūšių raugo, ir kiekviena rūšis pasižymi unikaliomis savybėmis, todėl šiame straipsnyje aptarsiu amerikietiškojo raugo savybes. Amerikietiškas raugas pasižymi tuo, kad jame gausu natūralių B grupės vitaminų, folio rūgšties ir vitamino E. Todėl amerikietiška duona laikoma maistingesne už europietišką.

    Kaip naudoti “Ace” baliklį – pagrindinis vadovas

    Ace baliklis yra natūralus, ekologiškas skystis, naudojamas kaip produktų, mėsos, daržovių ir kitų produktų nuriebalinimo ir valymo priemonė. Jis taip pat naudojamas kaip natūrali biologinė kontrolė nuo blakių ir kitų vabzdžių. Ace baliklis kaip naudoti? Jo nerekomenduojama naudoti su ekologiškais produktais, nes dėl natūralių organinių fermentų, esančių produktuose, gali neužsikimšti oro ventiliacijos filtrai ir į namus patekti patalinių blakių. Norėdami naudoti “Ace” baliklį, pirmiausia kruopščiai nuplaukite visus produktus su muilu ir vandeniu. Tada produktus nuplaukite švelniu baliklio tirpalu, kad atsikratytumėte bet kokių likusių muilo pėdsakų. Daugelyje prekybos centrų parduodamas 5 proc. koncentracijos baliklio tirpalas, kuris idealiai tinka šiam tikslui. Galiausiai nuplaukite produktus vandeniu, kad atsikratytumėte paviršiaus likučių pertekliaus.

    Fermentacijos procesas

    Nuplovę ir nuvalę vaisius ir daržoves, kad pašalintumėte paviršiaus drėgmės perteklių, galite pradėti fermentacijos procesą. Pirmiausia į stiklinį indą įpilkite 2 valgomuosius šaukštus raugo. Įsitikinkite, kad stiklainis yra sandarus ir turi sandarų dangtelį. Pastatykite stiklainį šiltoje, drėgnoje vietoje, kurioje temperatūra yra šiek tiek aukštesnė už optimalią dirvos temperatūrą dygimui (110-115 F). Idealus drėgmės lygis sėkloms dygti yra apie 50 %. Jei dėl kokių nors priežasčių drėgmė yra per maža arba per didelė, stikliniame buteliuke užkaiskite nedidelę užkandžio partiją (ne daugiau kaip 2 valgomuosius šaukštus) ir pastatykite buteliuką į dubenį su vandeniu, kol drėgmė taps tinkama.

    Duonos iš raugo kepimo privalumai

    Geresnis skonis – kepdami savo raugintą duoną galite kontroliuoti kiekvieną proceso aspektą nuo pradžios iki pabaigos. Galite pasigaminti būtent tokį raugą, kokį mėgstate, o paskui jį laikyti, šaldyti arba iškart naudoti. Jokių parduotuvėje pirktų ingredientų – Vieninteliai šios duonos ingredientai yra raugas ir vanduo. Jei norite, galite pakeisti kitais ingredientais, pavyzdžiui, razinomis, riešutais ar sėklomis, tačiau jos pagrindas turi būti raugas. Sudėtingesnė ir aromatingesnė duona -Ace baliklis kaip naudoti? Duonos skonis ir sudėtingumas tiesiogiai priklauso nuo vandens ir užkandžio santykio, o šiuo atveju jis yra gana didelis. Šiuo atveju užkandyje yra fermentų ir natūralių maisto dalelių, kurios turi įtakos galutinės duonos skoniui, tekstūrai ir maistinei vertei. Lengva pagaminti – prieš pradedant kepimo procesą tereikia sumaišyti 2 valgomuosius šaukštus užkandžio ir 2 valgomuosius šaukštus vandens. Po to galite tiesiog palikti jį ramybėje fermentuotis 8-10 valandų.

    Raktas į sėkmingą kepimą

    Svarbiausias dalykas, kurį galite padaryti, kad jūsų pačių rauginta duona būtų sėkminga, yra naudoti tinkamą raugą. Naudojant netinkamo tipo užkandį, kepimas gali būti nesėkmingas. Iš esmės yra 3 rūšių raugo užkandžiai, kurie naudojami raugintai duonai gaminti: Amerikietiškas, prancūziškas ir itališkas. Amerikietiškas rūgpienis yra populiariausias, be to, jį lengviausia pasigaminti. Daugiau informacijos apie skirtingų užkandžių savybes ir panaudojimą rasite šiose nuorodose: Šiame straipsnyje aprašomi pagrindiniai principai, kaip naudoti “Ace” baliklį, kad išvalytumėte ir pabaigtumėte gaminti raugintą duoną. Po to galite pradėti eksperimentuoti su įvairiais skoniais ir ekstraktais, kad atrastumėte geriausią skonį.

    Ace baliklis kaip naudoti?

    Šiame straipsnyje buvote supažindinti su savo raugintos duonos kepimo pasauliu. Sužinojote apie pagrindinius ingredientus ir kaip juos naudoti duonos kepimui. Dabar atėjo laikas pasinaudoti šiais pagrindais ir pritaikyti juos realiose situacijose. Tarkime, norite sukurti raugintą duoną, kuri būtų stipresnio skonio, tačiau išlaikytų kepinio tekstūrą. Šiuo atveju į duonos tešlą reikėtų įpilti daugiau skysčio, kad tai pasiektumėte. Kepdami savo raugintą duoną, galite naudotis pagrindiniais principais ir būdais, kurių išmokote, kad sukurtumėte sudėtingą, turtingą ir aromatingą duoną. Naudodamiesi šiais metodais ir principais pastebėsite, kad kepti savo raugintą duoną iš tikrųjų yra labai lengva ir nereikalauja daug pastangų. Be to, galutinis rezultatas yra skanus ir labai maistingas, ypač jei ant jos užsitepsite naminių vanilinių ledų!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Must Read

    spot_img