Kaip atsikratyti antstolių?

Author:

Kaip elgtis su antstoliais, kai jie pasirodo prie jūsų durų?

Teismo antstoliai taip pat vadinami vykdymo pareigūnais. Šie vyriausybės paskirti asmenys privalo išieškoti skolą, kuri teisme įvardyta kaip neišieškotina. Jei susidūrėte su antstolių grėsme, svarbu žinoti savo teises, veiksmus, kurių galite imtis, kad apsigintumėte, ir tai, ką galite padaryti, kad sumažintumėte tikimybę, jog tai pasikartos. Jei turite neapmokėtų sąskaitų ar mokesčių, tikėtina, kad anksčiau ar vėliau antstolis jus aplankys! Antstolius samdo kreditoriai, kad jie išieškotų nesumokėtas skolas iš jiems skolingų asmenų. Jie neturi kitos išeities, kaip tik atsiųsti specialius įgaliojimus turintį atstovą, kad galėtų atgauti savo pinigus. Tai gali gąsdinti, tačiau yra būdų apsisaugoti ir užtikrinti, kad jie daugiau nesugrįžtų!

Kaip atsikratyti antstolių?

Žinokite savo teises bendraujant su antstoliais

Bendraujant su antstoliais svarbu žinoti savo teises. Jei antstolis ateina į jūsų namus ir mano, kad turite prekių, kurias galima parduoti skolai padengti, jis gali tas prekes paimti ir parduoti, kad padengtų skolą. Kaip atsikratyti antstolių? Tačiau jie gali paimti tik tuos daiktus, kurie yra “matomi”, o tai reiškia, kad jūs neprivalote jų įsileisti į savo nuosavybę ir jie neturi teisės įeiti į vidų, nebent turi orderį. Jei jie turi orderį, jie gali įeiti į jūsų turtą, bet tik tuo atveju, jei orderis išduotas dėl prekių arba žemės atsiėmimo. Jei antstolis turi orderį dėl prekių atsiėmimo, jis gali įsilaužti į jūsų namus, jei atsisakote jį įsileisti. Jie gali įsilaužti į jūsų namus tik tuo atveju, jei nėra jokio kito būdo patekti į vidų. Patekę į vidų, jie gali paimti bet kokias prekes, kurios priklauso asmeniui, kuriam esate skolingas pinigų. Jie negali paimti nieko, kas priklauso jums ar kitam ten gyvenančiam asmeniui.

Paprašykite parodyti orderį

Jei susidūrėte su antstoliu, pirmiausia turėtumėte paprašyti parodyti jo orderį. Tai dokumentas, suteikiantis jiems teisę įeiti į jūsų turtą. Jei jo neturi, jie neturi teisės būti jūsų namuose ir galite paprašyti jų išeiti. Jei jie turi orderį, vis tiek turėtumėte dar kartą patikrinti, ar dokumente nurodytas jūsų vardas ir pavardė ir ar jame nurodyta skola iš tikrųjų yra jūsų skola. Jei jie turi ne tą asmenį arba skola yra tokia, kurios nesate skolingas, galite paprašyti jų išeiti. Jei jie atsisako, galite kreiptis į policiją.

Pasakykite, kad galite sumokėti tik tam tikrą sumą

Jei antstolis apsilanko jūsų namuose ir nori, kad sumokėtumėte tam tikrą sumą, galite atsisakyti ją mokėti. Vietoj to pasiūlykite sudaryti mokėjimo planą. Jei apskritai negalite sau leisti nieko mokėti, galite antstoliui pasakyti, kad negalite atlikti jokių mokėjimų. Antstoliai paprastai iš jūsų banko sąskaitos paima visus pinigus, kuriuos esate skolingi. Tai reiškia, kad galite visiškai išvengti šios situacijos sudarydami mokėjimo planą su savo kreditoriais. Kaip atsikratyti antstolių? Jei negalite sau leisti sumokėti vienkartinės įmokos, pabandykite sudaryti mokėjimo planą su savo kreditoriais.

nusiųskite laišką kreditoriui ir paprašykite sudaryti įmokų planą

Jei skola, kurią turite sumokėti, yra per didelė, kad ją grąžintumėte iš karto, galite bandyti derėtis su kreditoriumi dėl mažesnių įmokų. Jei kreditorius yra antstolis, atvykęs išieškoti skolos, galite parašyti jam laišką ir pabandyti susitarti. Antstoliai gauna tik 20 % išieškotos skolos, todėl jie tikriausiai mielai su jumis susitars. Tačiau jei esate skolingas daug pinigų, jie gali nenorėti sumažinti jūsų mokėjimo.

Kaip atsikratyti antstolių?

Įdiekite durų skambučio kamerą

Jei skolų išieškotojas arba antstolis nuolat grįžta, galite kreiptis dėl nutarties dėl priekabiavimo. Vienas iš būdų įrodyti, kad jus persekioja, yra tas, kad antstolis nuolat grįžta į jūsų namus net ir po to, kai jam pasakėte, kad neturite pakankamai pinigų sumokėti. Kaip atsikratyti antstolių? Būdas nuo to apsisaugoti – įsirengti durų skambučio kamerą. Jei užfiksuosite antstolio apsilankymą ir jis pažeidė įstatymą, nes per daug kartų atvyko į jūsų namus, galėsite pasinaudoti filmuota medžiaga, kad praneštumėte apie antstolio apsilankymą ir apsisaugotumėte nuo tolesnio persekiojimo.

Apsaugokite savo elektronines prekes

Jei antstolis, atvykęs į jūsų namus, pamatys, kad turite brangių elektroninių daiktų, jis gali manyti, kad galite sau leisti grąžinti skolą. Kad to išvengtumėte, galite paslėpti televizorius, nešiojamuosius kompiuterius ir kitus brangius daiktus, kad jų nesimatytų. Kaip atsikratyti antstolių? Taip pat galite pasiteirauti savo kreditorių, ar jie priims mokėjimus už skolą ne pinigais. Pavyzdžiui, galbūt galėsite mokėti savo automobiliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *