Ką reiškia jūsų kredito balas ir kaip jį pagerinti?

Author:

Kredito balai – tai jūsų kreditingumo rodiklis. Jie gali svyruoti nuo 300 iki 850, o pastarasis rodiklis yra aukščiausias. Aukštas kredito balas rodo, kad tikėtina, jog grąžinsite paskolas ar kitų rūšių kreditus. Žemas arba prastas balas reiškia, kad galite būti rizikingesnis skolininkas ir mažiau tikėtina, kad grąžinsite skolą. Jūsų kredito balas atlieka svarbų vaidmenį jūsų finansiniame gyvenime ir ateityje. Kreditoriai, spręsdami, ar siūlyti jums finansavimą, pavyzdžiui, hipotekos paskolą ar paskolą automobiliui, ir kiek jie ims iš jūsų pinigų, jei vis dėlto paskolins jums pinigų, vadovaujasi jūsų kredito balu. Net jei skolintojai tiesiogiai nemato jūsų kredito balų, jie gali turėti įtakos jų sprendimui skolinti jums pinigų ar ne. Ką reiškia jūsų kredito balas ir kaip jį pagerinti? Todėl svarbu suprasti, koks yra jūsų kredito balas ir kaip galite jį pagerinti, jei šiuo metu jis nėra labai geras.

Ką reiškia jūsų kredito balas ir kaip jį pagerinti?

Kas yra kredito balas?

Kredito balas – tai jūsų kredito istorijos santrauka, kurią skolintojai naudoja priimdami sprendimus dėl jūsų tinkamumo gauti paskolas ir kitų rūšių kreditus, pvz., hipotekos paskolą, taip pat dėl šiems produktams taikomų palūkanų normų. Kredito balai apskaičiuojami naudojant informaciją iš jūsų kredito ataskaitos, kurią tvarko trys Kanados kredito informacijos agentūros: “Equifax”, “TransUnion” ir “Experian”. Kredito balas skiriasi nuo kredito ataskaitos, tačiau šie du dalykai dažnai painiojami, nes abu turi įtakos jūsų finansiniam gyvenimui. Kredito balas – tai apytikslis jūsų kredito ataskaitoje esančios informacijos įvertinimas. Tiksli kredito balų apskaičiavimo formulė yra komercinė paslaptis, ir kiekviena kredito informacijos teikimo agentūra naudoja savo nuosavus skaičiavimus balui sudaryti. Paprastai 800 ar aukštesnis kredito balas laikomas geru, o žemesnis nei 700 balų – blogu.

Kaip sužinoti, koks yra jūsų kredito balas?

Savo kredito balą galite sužinoti užsisakę nemokamą kredito ataskaitą ir kredito balą iš vienos ar kelių Kanados kredito informacijos agentūrų. Nemokamą kredito ataskaitą kasmet galite gauti svetainėje AnnualCreditReport.ca. Yra du būdai, kaip galite gauti nemokamą kredito ataskaitą ir kredito balą: – Nemokamą metinę kredito ataskaitą galite užsisakyti raštu šiuo adresu: – Galite užsisakyti nemokamą kredito ataskaitą ir balą internetu adresu AnnualCreditReport.ca.

Kaip atrodo geras kredito balas?

Geras kredito balas yra toks, kuris, priklausomai nuo naudojamo vertinimo modelio, yra 700-800 balų intervale. Ką reiškia jūsų kredito balas ir kaip jį pagerinti? Tikslus kiekvieno modelio intervalas neskelbiamas ir laikui bėgant gali keistis, tačiau bendros gairės yra tokios: Kredito balas 750+: puikus Kredito balas 700-749: geras Kredito balas 650-699: Kredito balas 600-649: prastas Kredito balas, mažesnis nei 600: labai prastas

Kaip atrodo blogas kredito balas?

Blogas kredito balas yra toks, kuris yra 600-700 balų intervale. Tikslus kiekvieno modelio intervalas neskelbiamas ir laikui bėgant gali keistis, tačiau bendrosios gairės yra tokios: Kredito balas, mažesnis nei 600: blogas Kredito balas, 600-699: Kredito balas 700-799: Geras kredito balas: Kredito balas 800+: Puikus

Ką reiškia jūsų kredito balas ir kaip jį pagerinti?

8 būdai, kaip akimirksniu pagerinti savo kredito balą

Galite akimirksniu pagerinti savo kredito balą ištaisydami klaidas savo kredito ataskaitoje. Gavę nemokamą kredito ataskaitą, galite ją peržiūrėti ir įsitikinti, kad viskas yra teisinga. Jei radote ką nors, kas yra neteisinga, galite pateikti ginčą kredito ataskaitų agentūroms, kad klaida būtų ištaisyta. Ką reiškia jūsų kredito balas ir kaip jį pagerinti? Toliau nurodyti veiksmai gali padėti jums per tam tikrą laiką pagerinti savo kredito balą. – Laiku apmokėkite sąskaitas – Sumokėkite skolas – Laikykitės mažos skolos sumos – Neatidarykite naujų kredito sąskaitų – Laikykitės subalansuoto kredito derinio – Palaikykite ilgą kredito istoriją – Turėkite bendraskolį, jei jums jo reikia.

4 thoughts on “Ką reiškia jūsų kredito balas ir kaip jį pagerinti?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *