Kokius patiekalus galima gaminti ant laužo?

Author:

Žvejyba, iškylos, žygiai paprastam žmogui suteikia seniai prarastą laisvės pojūtį. Kas gali būti geriau, nei leisti laiką gamtoje, toliau nuo miesto šurmulio, miško tyloje ar ramios upės pakrantėje. Svarbi ir neatsiejama tokio laisvalaikio dalis, žinoma, yra maisto  gaminimas. Tai seniausias metodas, kurį žmonės įvaldė evoliucijos procese.

Stovyklos virtuvė yra patiekalai ant ugnies.

Ir nebijokite tokių nekasdieniškų sąlygų, nes toks maistas gaminamas paprastai, ypatingų reikalavimų jam niekas nekelia. Tereikia žinoti ir mokėti paprastus receptus ir pasirinkti tinkamus indus jų gamybai. Tas pats gamtoje gaminamas maistas, pagardintas ugnies dūmais, visada atrodys daug skanesnis už pačius išskirtinius restorano patiekalus.

Dauguma šiuolaikinių žmonių stengiasi stebėti savo mitybą valgydami kuo sveikesnį ir gerai subalansuotą maistą. Mūsų laikais išrandama daug reikalingų prietaisų, kurie padeda žymiai sutrumpinti gaminimo laiką, išlaikant maksimalų mikroelementų skaičių. Dėl šios priežasties ypač populiarėja patiekalų gaminimas kazane bausa.lt

Kas yra kazanas?

Kazanas – tradicinis storasienis indas, skirtas ruošti maistą ant atviros ugnies, atkeliavęs pas mus iš Vidurinės Azijos. Išoriškai didelį katilą primenantis kazanas turi vieną reikšmingą skirtumą nuo kitų indų – jo dugnas ne plokščias, o suapvalintas. Pastarojo dėka tokio puodo turinys greičiau įkaista ir lėčiau atvėsta. Savaime suprantama, kodėl kazane ruošiami patiekalai įgauna tokį ypatingą skonį.

Ką galima gaminti kazane?

Maisto gaminimo ypatybės – tai paprastumas. Visi ingredientai i kazaną dedami pagal receptą vienu metu ir reikiamam laikui dedami ant ugnies. Tai visa paslaptis. 

Kazanas yra universalus įvairios paskirties katilas. Tai bus puiki pagalba bet kuriai namų šeimininkei bei nuostabi dovana vyrui, kuris mėgsta gaminti. Šiame inde lengvai paruošite plovą, troškinius, įvairias sriubas, o greitpuodžio su daug garų principas leidžia greitai išvirti net laukinių gyvūnų mėsą. Dauguma patiekalų ruošiami su daug svogūnų, kurių sultys nuteka į kazano dugną, virsta garais ir cirkuliuoja visame inde.

Maistas katile įšyla tolygiai, patiekalai lėtai troškinasi, išlaikydamas savo skonį ir naudingas savybes. Skanūs, bet kartu ir labai paprasti virimo kazane receptai išmokys teisingai naudoti šį indą ir maksimaliai išnaudoti jo privalumus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *